tisdag 26 februari 2013

Nyfiken på...Pia Williamson

Pia är en av våra språkbegåvningar på Orange Box. När man tittar på hennes CV får man nästan svindel av hur mycket hon har hunnit med. Pia var flerspråkig redan från barnsben då hon bodde utomlands och hon lärde sig snabbt att växla fritt mellan svenska, engelska och franska. Tre språk som hon nu även undervisar i.

Pia har hunnit med att bo på flera kontinenter och prova på mängder av olika yrken, bland annat florist, konstgallerist, grafisk designer, kontorschef, coach och så klart lärare i flera olika sammanhang. Kanske är det hennes erfarenheter från vitt skilda områden som gör att hon lätt kan sätta sig in i nya områden där hennes elever verkar. Just nu till exempel undervisar hon Rob Worall i yrkessvenska inom IT-världen. Läs mer om det här.

Pia har även andra talanger, hon är en begåvad sångerska, hon sjunger franska chan­sons och argentinsk tango. Om du är nyfiken på att höra henne sjunga så finns det tillfälle till det i vår.






EN SMÅFRANSK AFTON på Le Moulin (Möllan) med Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd och Pia Williamson.

FRANSKA CHANSÅNGER & SKÅNSKA DIFTONGER

En afton med god mat, fransk chanson, underfundiga texter och varför inte en språklektion?

Artisten Anna-Lena Brundin och författaren Jan Sigurd har länge visat sin faiblesse för allt franskt. Här slår de ihop sina påsar med Pia Williamson som har franska som modersmål och som genom åren framfört mången chanson i Skåne, bl a i Åke Arenhills ”Sagan om Piaf.” Med sig har de fyra musiker på bas, fiol, gitarr och dragspel. En ”småfransk afton” kastar sig mellan djupaste tragik till klurig komik och prosa. Det är bara att luta sig tillbaka, äta, dricka och ta emot.

Sammanlagt sex soaréer spelas på Restaurang Möllan i Malmö, söndagar och måndagar 3-18 mars kl 20.00. Bokning: kulturcentralen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar